info@vanwylick.com
Isomixer
01-02-16 - Vanaf 2015 Maakt Van Wylick Isolerende Mortels B.V. gebruik van....
De Rotterdam
06-01-14 - "De Rotterdam" In 2013 zijn de....
Eurobrandklasse A2 - s1, d0
21-05-10 - Sinds oktober 2009 heeft het Betopor C-eps systeem een....
 

Mortels Betopor

Van Wylick Isolerende Mortels B.V. produceert de mortels Betopor C-EPS geheel in eigen beheer met behulp van een computer gestuurde installatie en onder geconditioneerde omstandigheden. Het door Intron Certificatie afgegeven KOMO-attest-met-productcertificaat garandeert dat de afnemers van Betopor C-EPS kunnen vertrouwen op de kwaliteit ervan.

Isolerende mortel C-EPS

Deze isolerende mortel bestaat uit een mengsel van gerecyclede polystyreenkorrels, vermiculite en toeslagstoffen, gebonden met cement, onder toevoeging van water en stabilisator.

Mortels & de functie van water en stabilisator

Bij de applicatie van de mortel moet voor de binding van het cement tot cementsteen water worden toegevoegd. Tijdens het mengen van de grondstoffen in de mortelmenger wordt stabilisator toegevoegd voor het verkrijgen van een homogene, goed verwerkbare massa. De functie van de stabilisator samen met de juiste korrelpakking zorgen dat er geen water zichtbaar is op het moment dat de mortel op het dak komt.

Mortels & chemische en fysische binding van cement

Het zo lang mogelijk behouden van vocht in de aangebrachte laag mortel heeft de hoogste prioriteit. Vermiculite zorgt, door zijn sterk absorberend vermogen, dat water wordt opgenomen en niet uitzakt in de aangebrachte laag. Ook het cement bindt het vocht chemisch over de volledige dikte van de laag. De temperatuur in het materiaal verhoogt als gevolg van de chemische binding van cement en het overtollige vocht verdampt aan het oppervlak. Dit proces duurt ca. 7 uur na het aanbrengen van de mortel. Wind in combinatie met de buitenlucht temperatuur en luchtvochtigheid, zorgen voor droging aan het oppervlak in de aangegeven 2 tot 4 open dagen.

Designed by C:WORX | Design & Media Company©